Виберіть свою мову

Технологічний розвиток в СРСР досягався шляхом безпощадної експлуатації населення і нехтуванням елементарними потребами громадян СРСР. Один з прикладів- події 60х років, що були ознаменовані першим польотом людини в космос і придушенням мирних протестів в Новочеркаську Ростовської області.

У 1961 році Юрій Гагарін здійснив подвиг-першим в історії людства, подолав на ракеті земну гравітацію і вийшов у відкритий космос, зробивши виток навколо земної кулі.

Крім технологічного прогресу, СРСР і ЦК КПРС продемонстрували всій світовій спільноті та "загниваючому Заходу" в першу чергу, свої "могутність і перевагу"...

Це була, безумовно, надзвичайна перемога.

Рівно через рік, 1962му, горді подвигом Гагаріна, новочеркаські шахтарі та робітники вийшли на мирний протест проти підвищення цін на продукти та зниження окладу за свою працю… Мирні протести придушувалися військами і танками... Багато протестувальників було вбито під час придушення "заколоту". Підбурювачів і активістів, хто вижив-в результаті засудили до смертної кари за статтею КК РФСР "бандитизм"… Кримінальну справу і сам факт протестів було суворо засекречено КДБ СРСР і про ті події вдалося дізнатися тільки після розвалу "Найщасливішої країни у світі".

1962 ік придушення протестів в м. Новочеркаськ
1962 рік протести в м. Новочеркаськ придушували танками

Ось таку ціну платили радянські громадяни за "великі перемоги" своєї країни.

У СРСР всі були щасливі, хто щасливий не був - тих розстріляли.

Черга за хлібом, СРСР, 80ті роки
черга за хлібом, СРСР, 80-ті рр.
Колгоспники в лаптях, 1961 рік, СРСР
1951 рік, дозвіл селянинові з'їздити із села до Києва за покупками.